Τετάρτη, Ιουλίου 08, 2009

«Bad Boys of Dance»!

Δεν είχε τύχει να παρακολουθήσω τα προηγούμενα 6 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού που διοργανώνει ο Δήμος της Αθήνας κι έτσι χτες το βράδυ διαπίστωσα τι έχανα.
Μέσα στην Τεχνόπολη ανακάλυψα όχι μόνο μια πνοή δροσιάς αφού η Αθήνα χθες ψηνόταν, αλλά και τα δροσερά «Bad Boys of Dance»!

Πρόκειται για 7 καλογυμνασμένα αγόρια και μια κοπέλα – την κοινή τους παρτενέρ- που ξεσήκωσαν κυριολεκτικά το κοινό χτες το βράδυ με τους χορούς τους. Κι όταν λέμε κοινό, να τονίσω ότι το κοινό ήταν ετερόκλητο κι αυτό έχει τη σημασία του! Όταν δηλαδή βλέπεις στο τέλος να χειροκροτούν όρθιοι κύριοι περασμένης ηλικίας ή όταν λαθρα-ακούς ζευγάρι γύρω στα 60 ναλένε ο ένας στον άλλο ότι πρέπει να ξαναρχίσουν να χορεύουν γιατί σκουριάσανε, τότε καταλαβαίνεις πόσο καλά περάσαμε χτες με τα «Κακά αγόρια».
Η ομάδα «Bad Boys of Dance» με επικεφαλής τον χορογράφο και χορευτή Rasta Thomas συνδυάζει με έμπνευση, φαντασία κι εξαιρετική τεχνική το κλασικό μπαλέτο με χορευτικές φιγούρες μιούζικαλ του Broadway, hip hop, κλακέτες, σύγχρονο χορό.

Του χρόνου λέω να το παρακολουθήσω όλο το φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: