Τρίτη, Μαρτίου 31, 2009

Ευλόγησον!

Κρίμα και τον είχα σε κάποια εκτίμηση! Όχι εξ ιδιότητας πάντως!
Για τον αρχιεπίσκοπο μιλάω. Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, στους παπάδες δεν πρέπει να έχεις καμία εμπιστοσύνη τελικά.
Θα μου πείτε γιατί τον είχα σε εκτίμηση; Μα, επειδή so far ήταν αθόρυβος, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του που έκανε τα πάντα για να γίνεται αισθητή η παρουσία του.
Τώρα λοιπόν, τα ράσα έπεσαν(αυτό κατά το οι μάσκες έπεσαν) κι ο Ιερώνυμος ζητάει από τον υπουργό παιδείας(σ.σ τον Σπηλιωτόπουλο καλέ που θα κάνει και τον ανοιχτό διάλογο) να παραμείνουν υποχρεωτικά τα θρησκευτικά στο σχολείο και να αυξηθούν μάλιστα και οι ώρες διδασκαλίας... θεοκρατικό κράτος η Ελλάδα, θα τρίζουν τα κόκκαλα του δωδεκάθεου αν μη τι άλλο... Αυτό το λέω, γιατί οι νεοέλληνες έχουν κάνει έναν αχταρμά στο μυαλό τους. Και άξιοι απόγονοι αρχαίων ενδόξων -ειδωλολατρών-προγόνων και Χριστιαννοί Ορθόδοξοι. Μην ξεχνιόμαστε! Ό,τι μας συμφέρει τελικά!
Λοιπόν για να επανέλθω: ο αρχιέπίσκοπος ζητάει αύξηση διδακτικών ωρών σε όλες τις βαθμίδες: και στα Τεχνικά και Επαγγελματικά Λύκεια. Διότι, λέω εγώ, αν πάθεις βραχυκύκλωμα και φωνάξεις τον Ηλεκτρολόγο, να ξέρει αυτός να κάνει και καμιά προσευχή για την πλήρη αποκατάσταση της ζημιάς!
Επίσης, απαιτεί να διοριστούν και οι 4.000 άνεργοι πτυχιούχοι θεολόγοι, αρχής γενομένης απ' τα δημοτικά. Γιατί να έχουν τα παιδάκια εξειδικευμένο καθηγητή φυσικής αγωγής, μουσικής ή ξένης γλώσσας; Να έχουν κι έναν θεολόγο για να καταλαβαίνουν τη διαδρομή του Μωυσή καλύτερα...
Θεολόγοι-τονίζει ο κ. Ιερώνυμος- θα μπορούσαν να διοριστούν για την ξενάγηση σε μουσεία ή να αξιοποιηθούν στον θρησκευτικό τουρισμό...
Μάλιστα! Δηλαδή, οι αρχαιοελληνικοί κούροι θα καλύπτονται στα επίμαχα σημεία όταν συνοδεύει και ξεναγεί ο θεολόγος ε; Κι, απ' ότι καταλαβαίνω, τα πιτσιρίκια θα ξυπνάνε με χαρά το πρωί για να πάνε εκδρομή σε κάποιο μοναστήρι της Αττικής όπου στο τέλος θα τα κερνάνε και λουκούμι!
Θυμάμαι εκείνο το κορίτσι, τη Φοίβη, απ' τα γυμνασιακά μου χρόνια που ανήκε σε άλλο θρήσκευμα και την ώρα των θρησκευτικών την έβγαζαν έξω απ' την τάξη. Η Φοίβη αποτελούσε μεινότητα για την κοινή θρησκευτική συνείδηση που επικρατούσε κατά την επίσημη γραμμή του Υπουργείου στο σχολείο. Και πολύ φοβάμαι ότι αν τελικά εφαρμοστούν αυτά που ζητάει η εκκλησία απ' την Πολιτεία (το μικρό ε και το κεφαλαίο Π,τα έγραψα επίτηδες έτσι), ο θρησκευτικός ρατσισμός θα είναι μια πραγματικότητα των πρώτων σχολικών χρόνων ήδη.
Κλείνοντας, αναρωτιέμαι μήπως έπρεπε να είχα τελικά δηλώσει και τις Θεολογικές σχολές στη Δέσμη το πάλαι ποτέ. Δεν θα κινδύνευα από ανεργία τουλάχιστον!

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της επιστολής, εδώ

9 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Ο Χριστός κι η μάνα του!!!

Εδώ διδάσκω Θρησκευτικά κι αφού τους αναφέρω το κάθε παραμύθι π.χ. περί Αδάμ-Εύας, τους σκάω και την αλήθεια. "Εμείς βέβαια ξέρουμε αποδεδειγμένα πως καταγόμαστε απ΄την Λούσυ (την είδαμε και σε δβδ). Έλεοος!

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως είναι επιλογή του μαθητή και των γονιών του να μην παρακολουθεί τα θρησκευτικά, αν είναι αλλόδοξος (το θυμάμαι από την κολλητή μου που είναι καθολική).
Όπως και να'χει, αν διδάσκονται τα ορθόδοξα θρησκευτικά, να διδαχτούν και τα καθολικά και το ισλάμ, κα να μπορούν όλοι οι μαθητές, και ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ, να μάθουν την θρησκεία τους!

Ρενάτα, εσύ άμα θες κατάγεσαι από τη Λούσυ, εγώ πάμτως κατάγομαι από τη Μπέτυ.

Σταυρούλα είπε...

Κροτ, Λούσυ είναι η αυστραλοπίθηκος που έχει βρεθεί! Αν θες να την λενε Μπέτυ, οκ για μένα! :P

http://en.wikipedia.org/wiki/Lucy_(Australopithecus)

markos-the-gnostic είπε...

κι εμένα μου κανε φριχτή εντύπωση. τι περιμένει από την αυτή την παρωχημένη κατηγορία το παπαδαριό;
μόνο για μυθιστορήματα φολκλόρ είναι και για σαδομαχ φαντασιώσεις (αλλά εκεί μόνο οι καλόγριες παίζουν και μάλιστα μόνο οι δυτικές γιατί οι ανατολικές είναι σαν τούβλα απελέκητα

Кроткая είπε...

Μπέτυ είναι η φιλενάδα της, κάλέ! Εγώ από αυτήν καταγομαι, το ξέρω!

;)

Αλεπού είπε...

@renata
@krotkaya
Σχετικά με την καταγωγή σας, τι Λούσυ, τι Μπέτυ. Όλοι πιθηκάκια είμαστε ;)

@renata
Στο πυρ το εξώτερο βλέπω να σε στέλνει ο Θεολόγος που θα έρθει στο σχολείο σας (ελπίζω να μην πατήσει το πόδι του ποτέ βέβαια!)
@krotkaya
Ναι, μάλλον είναι επιλογή του γονιού και πιθανόν αυτό να ίσχυε και με το κορίτσι που αναφέρω. Απλώς, ήθελα να σχολιάσω πώς περνάει αυτό στα μάτια των άλλων παιδιών που είναι ακόμα μικρά για να μπορούν να αποδέχονται τις ιδιαιτερότητες και τα περισσότερα δεν είναι και κατάλληλα εκπαιδευμένα απ' τα σπίτια τους.

Και βέβαια συμφωνώ μαζί σου. 'Η δεν θα διδάσκεται τίποτα ή όλες οι θρησκείες!

@markos
Στα σαδομαχ...εσένα το μυαλό σου ;)

Ανώνυμος είπε...

Κάτι μου λέει ότι θα συμφωνήσει ο υπουργός παιδείας με την πρόταση του Αρχιεπίσκοπου. Έχουν κοινό συμφέρον να εμπεδώσουν τα παιδιά από μικρή ηλικία το «πίστευε και μη ερεύνα».

Αλεπού είπε...

@sterianizali.
Ακριβώς! Γυρνάμε πίσω προς τον Μεσαίωνα!!! :(

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.