Πέμπτη, Οκτωβρίου 09, 2008

Ατάκες!

«Έγραψε» πάλι το «αστέρι» του γραφείου με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση που πολύ συζητιέται αυτές τις μέρες.

Έβλεπα τα πρωινάδικα το Σαββατοκύριακο κι έπαιρναν συνεντεύξεις απ’ τους περαστικούς στον δρόμο. Τι θα κάνετε με τις καταθέσεις σας; ρωτούσαν. Και ξέρετε τι πρόσεξα; Κανένας Έλληνας δεν έχει καταθέσεις. Καταθέσεις έχουν μόνο οι Αλβανοί…

Ε, τι να σχολιάσει κανείς απ’ αυτό το παραλήρημα;
Την εμπιστοσύνη στα πρωινάδικα; Αυτά ξέρουμε, αυτά εμπιστευόμαστε.
Την ειλικρίνεια των περαστικών στον δρόμο; Σιγά μην ομολογήσει κανείς on camera ότι έχει το κάτιτις του στην τράπεζα.
Τον a priori ρατσισμό του «αστεριού»; Μισούμε τους αλλοδαπούς και το δείχνουμε με κάθε τρόπο. Αυτοί φταίνε που σε μας δεν περισσεύουν πια λεφτά.

Φαντάζομαι ότι είναι περιττό να προσθέσω ότι αυτά τα ρεπορτάζ στον δρόμο πάνε σε συγκεκριμένες περιοχές και συνήθως ρωτάνε συνταξιούχους, μικρομεσαίους και φοιτητές ή νέους της γενιάς των 700…

4 σχόλια:

philos είπε...

Και όμως απο στατιστικά που είχα διαβάσει σε εφημερίδα πριν ένα χρόνο, οι οικονομικοι μετανάστες έχουν κατα μέσο όρο μεγαλύτερα ποσα καταθετημένα στις τράπεζες από ότι οι Έλληνες μικροκαταθέτες.
Αλλά ενταξει στα πρωινάδικα δεν βγάζεις συμπεράσματα... Είναι απλά για να σου κάνουν παρέα... τίποτε περισσότερο.

Ανώνυμος είπε...

καλά, και δεν πήγαινε να ψωνίσει μια ακόμα λουί βιτόν να ξεχαρμανιάσει;

(περριτεύει φαντάζομαι, να πω ότι οι μετανάστες τα μαζεύουν σαν κόρη οφθαλμού για να τα στείλουν στις πατρίδες τους, ενώ οι ελληνάρες σαν και λόγου της τα σκορπάνε στα πράντα, ετσι;)

Ανώνυμος είπε...

Για να μην προσθέσεις και την επιστημονική μεθοδολογία δειγματοληψίας πληθυσμού που ακολουθούν τα πρωινάδικα σε τέτοιες περιπτώσεις....

Αλεπού είπε...

@philos
Εννοείται πως δεν βγάζεις συμπεράσματα απ' τα πρωινάδικα. Όσο για τις καταθέσεις των αλλοδαπών, θα συμφωνήσω μ' αυτό που λέει η Krot πιο κάτω: πολλά απ' τα χρήματα πάνε πίσω στις πατρίδες τους.
Για να μην πω και πόση οικονομία κάνουν οι μετανάστες που δεν διανοούμαστε πια εμείς...
@krotkaya
Έννοια σου και φροντίζει αυτή για τα ψώνια με το πλαστικό (πλασματικό) χρήμα ;)
@mpampakis
Ακριβώς!
Έτσι όπως έχετε σχολιάσει η μία πάνω και συ κάτω σκέφτηκα τον καφέ του καλοκαιριού και είπα: "καλά αυτοί οι 2 έχουν σκονάκι- είναι μιλημένοι για το "αστέρι" από πρώτο χέρι) ;)