Παρασκευή, Φεβρουαρίου 22, 2008

Σχόλιο...

Η καθημερινότητα είναι κουραστική, ιδιαίτερα μάλιστα όταν η επικαιρότητα έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σου προκαλεί είτε αποστροφή, είτε σε γεμίζει απελπισία.
Μετά την απέχθεια λοιπόν που μου έχουν προκαλέσει η γνωστή ιστορία με το περιβόητο DVD, το θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, οι αμερικανικές εκλογές, ο παπάς που προτρέπει το κυπριακό ποίμνιο του τι να ψηφίσει και μύρια άλλα, κοιτώ περιφρονητικά το γελοίο θέαμα του αμερικανού προέδρου που στην επίσκεψη του στη Λιβερία, χόρεψε παραδοσιακό αφρικανικό χορό γελώντας σαν να είναι όλος ο κόσμος ροζ, αγγελικά πλασμένος και στέκομαι με σεβασμό στο άψυχο κορμί του άτυχου γερμανού που τον έλιωσε ο σημερινός εκτροχιασμός του τραίνου στον Πειραιά. Ήταν- βλέπετε- άστεγος και κοιμόταν πίσω απ' τη μάντρα που γκρέμισε ο συρμός.
Αυτή η ζωή σε κάποιους χαμογελά και σε άλλους δείχνει πάντα ένα πολύ σκληρό πρόσωπο.
Κι επειδή τα δελτία και οι εφημερίδες θα τον αναφέρουν σαν μια απλή συνέπεια του εκτροχιασμού που θα μπορούσε να έχει και χειρότερη έκβαση, εγώ αποφασίζω σήμερα να του αφιερώσω αυτές τις λίγες γραμμές.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!

5 σχόλια:

fevis είπε...

Καλό του ταξίδι λοιπόν, και αν υπάρχει κάτι πέρα από εδώ, ας είναι καλύτερο από όσα του επιφύλασσε η ζωή του μέχρι τώρα...

ellinida είπε...

Πόσο θλιβερό τέλος του επιφύλασσε η μοίρα. Σκέφτομαι από την άλλη πως ίσως ήταν και λύτρωση όμως. Με συγκινούν πολύ οι άστεγοι. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να ζεις δίχως στέγη και στοργή (γιατί ένα πιάτο φαγητό θα το βρουν νομίζω), έκθετοι στις καιρικές συνθήκες και την σκληρότητα της ζωής.
Από την άλλη σκέφτομαι πως ίσως είναι το τίμημα της υπέρτατης ελευθερίας. Πολύ ακριβό όμως.
Είναι μέρες που δεν ακούω καθόλου ειδήσεις. Δεν θέλω να ξέρω τι γίνεται στον κόσμο επειδή δεν το αντέχω.
Καλημέρα.

NinaC είπε...

Respect, μικρούλι.

Ανώνυμος είπε...

πόσο δίκιο έχεις. Εικόνες δεν είδα ούτε από το ένα ούτε από το άλλο γεγονός, αλλά τις φτιάχνω στο μυαλό μου.
και οι συγκρίσεις προφανείς.

Αλεπού είπε...

@fevis
Μακάρι...
@ellinida
Έχεις δίκιο. Είναι σκληρό να ζεις χωρίς στέγη και στοργή και υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποι μας που ζουν έτσι.
@ninac
:)
@krotkaya
Καλύτερα που δεν είδες τις εικόνες, ειδικά αυτές των γελοίων γεγονότων που είναι και άφθονες...