Δευτέρα, Αυγούστου 06, 2007

Επιστροφή

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, με καταδιώκει το σύνδρομο της αντικοινωνικότητας μετά το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών. Θυμάμαι πως τις εποχές που πήγαινα σχολείο, αν επιστρέφαμε ας πούμε μέσα Αυγούστου από τις διακοπές και είχα κανά μήνα ακόμα μέχρι ν΄αρχίσει το σχολείο, δεν επεδίωκα συναντήσεις κι επαφές με καμιά φίλη μέχρι αναγκαστικά να τις συναντήσω τη μέρα του αγιασμού. Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Πολύ παιδιάστικο μου ακούγεται τώρα που το ανακαλώ στη μνήμη μου. Αν πρέπει να δώσω μια εξήγηση, θα έλεγα ότι απέφευγα να συναντηθώ ξανά με στοιχεία της κανονικής ζωής, αυτής της προ- διακοπών. Σαν να ήθελα να γυρίσω τον χρόνο στις ξέγνοιαστες στιγμές των διακοπών και να τον σταματήσω εκεί. Βέβαια, αν το καλοσκεφτώ τώρα πια, εκείνα τα χρόνια έτσι κι αλλιώς ξέγνοιαστα κι ανέμελα ήταν. Το μόνο μελανό σημείο ήταν το σχολείο, αλλά δεδομένου ότι εμένα μου άρεσε, προς τι όλο αυτό το αντικοινωνικό; Τελοσπάντων!
Τα ίδια λοιπόν συμπτώματα εμφανίστηκαν και φέτος μετά από πάρα πολλά χρόνια. Απ’ το πρωί που χτύπησε πάλι μετά από 15 μέρες το ξυπνητήρι στην γνωστή, αντιπαθητική ώρα, με καταδιώκει το αντικοινωνικό μου. Δεν ήθελα να έρθω στη δουλειά, δεν ήθελα να μιλήσω με κανέναν συνάδελφο, ζηλεύω όλους αυτούς που λιάζονται τώρα στις παραλίες κι εγώ είμαι στην τεχνητή δροσιά του γραφείου κοιτώντας το ρολόι σκεπτόμενη: τέτοια ώρα έκανα μπάνιο, τέτοια ώρα έπινα καφέ, τέτοια ώρα κοιμόμουνα για μεσημέρι… Επίσης, μόνο για σήμερα- μια που μεγάλωσα πια και δεν με παίρνει να συμπεριφέρομαι σαν κακομαθημένο σχολιαρόπαιδο-, δεν θέλω να πάρω κανέναν φίλο ή γνωστό στο τηλέφωνο και να με ρωτήσει πώς πέρασα και αν ήταν ωραία.
Ναι, πέρασα καταπληκτικά και ναι, το μυαλό μου είναι ακόμα εκεί κι αρνούμαι να επιστρέψω. Εγώ τώρα που σας γράφω, ψυχικά είμαι μέσα στο καθαρό κρυστάλλινο νεράκι και απολαμβάνω τον ήλιο και τη θάλασσα. Γι’ αυτό και με συνάντησε μετά από χρόνια το σύνδρομο που σας περιγράφω.
Don’t get me wrong! Θα ξαναβρώ τους ρυθμούς μου σιγά- σιγά, θέλω, δεν θέλω!

7 σχόλια:

Кроткая είπε...

περαστικά!
δε θέλω να σε πληγώσω, αλλά εμένα οι διακοπές μου αρχίζουν την Κυριακή!

koulpa είπε...

Καλώς ήλθατε.. καλή επανένταξη (μα είναι ευχή αυτή?):)

Ανώνυμος είπε...

Δύσκολη επιστροφή...γενικότερα...

Αλεπού είπε...

@krotkaya
Γκρρρρρρρρ! (Αστειεύομαι!) Με το καλό να μας έρθεις :)
@koulpa
Καλώς σας βρίσκουμε. Επανένταξη ε; Καλύτερη ευχή πάντως απ' το "Καλό χειμώνα" που την ακούω και βγάζω σπυριά...
@manos s.
Εξαιρετικα δύσκολη :(

koulpa είπε...

Ε όχι καί καλό χειμώνα!(επιεικώς σαδιστικο μμπρρ) Να ευχηθώ να βρήτε τρόπους να περνάτε καλά δεδομένων των συνθηκών..:)

νατασσΆκι είπε...

έλα βρε...κι εμείς ουσιαστικά γυρίσαμε... αλλά θα το πάμε χαλαράααααα....
(αυτό το "καλό χειμώνα" μέσ αστον Αυγουστο... μπρρρρρ! )

:)))

Αλεπού είπε...

@koulpa
Σας μερσούμε απεριόριστα! :)
@natassaki
όντως, μπρρρρρ. Καλώς ήρθατε κι εσείς λοιπόν κι όπως λέτε χαλαράααααα.