Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2009

Περί pet peeves ο λόγος...

Με προσκάλεσε η Krotkaya - merci!- να γράψω 5 πράγματα που μ' εκνευρίζουν- pet peeves- λέγονται κι έτσι αβασάνιστα μου βγήκαν 6! Ιδού:

1. Οι νεοέλληνες που ξαφνικά έγιναν πολύ μάγκες, οδηγούν SUV, θυμούνται με πάσα αφορμή τους αρχαίους προγόνους τους και τολμούν να τους συσχετίζουν με νίκες στην Eurovision ή στα ευρωπαϊκά κύπελλα μπάλας. Οι νεοέλληνες γ..ούν και δέρνουν και βεβαίως είναι πιο έξυπνοι απ' όλους τους λαούς, έχουν τους μετανάστες για δούλους και θεωρούν τους Ευρωπαίους βρωμιάρηδες και σνομπ. Μ' εξοργίζει αυτό, ιδιαίτερα όταν δεν συνοδεύεται από κανένα επιχείρημα κι όταν το λένε άνθρωποι που δεν έχουν ταξιδέψει ποτέ.

2. Μ' εξοργίζει που τάχα μου οι "άρχοντες της πόλης" θέλησαν να αναπλάσουν την οδό Πειραιώς και να την απαλλάξουν απ' τα φαντάσματα των παλιών εργοστασίων. Το αποτέλεσμα είναι θλιβερό (εννοείται πως εξαιρώ το Μουσείο Μπενάκη και την Σχολή Καλών Τεχνών). Εκτός κι αν θεωρούνται όμορφα αυτά τα σιχαμένα κτίρια που στεγάζουν τα σκυλάδικα ή τα σούπερ μάρκετ παιχνιδιών.

3. Είναι θλιβερό να ζω σε μια πόλη που γκρεμίζονται θέατρα για να γίνουν στη θέση τους σούπερ μάρκετ. Αφήνω δε, που έρχεται και σε πλήρη αντίθεση με την τάση που αναφέρω στο Νο 1. Δεν γίνεται ρε φίλε να παινεύεσαι για πολιτισμό και να έχεις 10 σούπερ μάρκετ γύρω- γύρω απ' το σπίτι σου. Μάλλον μόνο το στομάχι σου σ' ενδιαφέρει τελικά!

4. Το "δε βαριέσαι" που φοριέται πολύ τελευταία. Η τάση μας να αγνοούμε τα σοβαρά προβλήματα, να θεωρούμε ότι όλα αυτά περί παγκόσμιας κρίσης είναι θεωρίες συνομωσίας και να συνεχίσουμε να δίνουμε 200 ευρώ το δίκλινο σε μια τρύπα- ξενώνα της ¨κοσμικής " Αράχωβας. Δεν βαριέσαι, να είναι καλά οι Τράπεζες με τα εορτοδάνεια...

5. Η παντελής απουσία κοινής λογικής. Εκνευρίζομαι φοβερά όταν πρέπει να εξηγώ τα αυτονόητα είτε πρόκειται για το περιβάλλον της δουλειάς, είτε στην επικοινωνία με διάφορες δημόσιες υπηρεσίες.

6. Η ασυνέπεια σε κάθε μορφή. Το να αργήσεις στο ραντεβού που έχουμε δώσει ή να μην κάνεις αυτό που έχεις υποσχεθεί ότι θα κάνεις, με κάνει έξαλλη!

Πετάω το μπαλάκι στον Philo, στον Μάρκο, στην elie, στον vita mi barouak και βεβαίως σε όποιον άλλον θέλει να γράψει!

9 σχόλια:

Σταυρούλα είπε...

Με καλύπτεις σε πολλά , που ήθελα να αναφέρω. Μάλλον αλληλοκαλυπτόμαστε. :)

Ανώνυμος είπε...

τελικά οι νεοέλληνες έχουν πολύ σουξέ!

Ρενάτα, θα γράψεις όμως, κι ας γράψεις τα ίδια! (ο Μούργος να δω τι θα γράψει!)

philos είπε...

Από που να ξεκινήσεις...
Προς το παρόν θα σχολιάσω στο πρώτο που λες.
Δυστυχώς με εξοργίζει ακόμη περισσότερο οτι ακομη και οι άνθρωποι που έχουν ταξιδέψει πολύ και παινεύουν καθε τρεις και λίγο το Παρίσι και το Λονδίνο δεν διστάζουν να παρκάρουν τα SUV τους όπου βρουν μην αφήνοντας πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο στα ΒΠ!
Σκέψου να μην ταξιδεύανε κιόλας που θα τα παρκάρανε! Για να μην μιλήσω για την οδηγική τους συμπεριφορά...

Θα επανέρθω... "φορτώνω" τώρα!
;))

Marina είπε...

Και λίγα είπες! Αυτό που ξεφυτρώνουν παντού τα σούπερ μάρκετ, τα σκυλάδικα και τα χειρότερα των κτιρίων-αλυσίδων είναι η κατάρα μας. Οι Ελληνες απέχουν πολύ απο τη κρίση, είμαστε πλούσιοι που διαθέτουμε άνετα τα 200ευρώ-δίκλινη τρώγλη-σε Αράχωβα, νησί, με εορτοδάνειο που όμως το εξοφλούμε κάπως, η κρίση δεν θα μας κάνει ανθρώπους.

elie είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
elie είπε...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση! Εδώ είναι τα δικά μου 5+1 pet peeves.

markos-the-gnostic είπε...

Συμφωνώ,

τα δικά μου pet-peeves

1) η φριχτή οδική συμπεριφορά των ιθαγενών
2) η γνώμη επί παντός του επιστητού χωρίς την παραμικρή γνώση
3) οι γαμ... μεσάζοντες που μας έχουν ξεσκίσει
4) η προσπάθεια για απίστευτα κέρδη εις βάρος των άλλων χωρίς την παραμικρή κοινωνική αλληλεγγύη και χωρίς καμία λογική βάση (τράπεζες, καφέ κλπ)
5) η απόλυτη παρορμητικότητα χωρίς ίχνος λογικής

Αλεπού είπε...

@renata
Μεγάλα πνεύματα γαρ...;)
@krotkaya
oι νεοέλληνες που είναι παλιοέλληνες τελικά!
@philos
Συμφωνώ μ' αυτο που λες. Είμαστε comme il faut εκεί που δεν μας παίρνει και στην χώρα μας, πετάμε τις μάσκες.
@marina
ήθελα να γράψω κι άλλα. Νομίζω πως η λίστα είναι ατελείωτη...
@elie
Χαίρομαι που ανταποκρίθηκες!
@markos
έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα. Στο 5 όμως, εγώ θα έδειχνα επιείκεια στα θέματα του έρωτα!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.