Παρασκευή, Νοεμβρίου 19, 2010

Σημεία και τέρατα!

Με τη χρονική σειρά των γεγονότων:
Σήμερα άκουσα έξαλλο κόσμο (νεαρής ηλικίας) να λέει ότι το ελληνικό κράτος θα πληρώσει για να φτιαχτεί τζαμί και θ' αφήσει τους αυτόχθονες και γηγενείς να πεινάνε αφού τους πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις.
Άκουσα ότι η Ελλάδα είναι στόχος γιατί μας ζηλέυουνε.
Άκουσα ότι έχουμε τεράστια στρατηγική σημασία σαν χώρα, πολύ χρυσό και άφθονο πετρέλαιο.
Σήμερα με ρωτήσανε πως γράφονται οι λέξεις, εισηγμένη, άμεσο, ζημιογόνες, απευθύνεται.
Μου΄ρθε να γελάσω, αλλά μάλλον για κλάματα είναι όλα αυτά.
Αναλύοντας τα παραπάνω, δυστυχώς διαπιστώνω ότι:
Έχουμε μεγάλη ιδέα για τον εαυτό μας, είμαστε ρατσιστές, παίρνουμε στα σοβαρά όσα λένε οι τηλε-κατευθυνόμενοι δημοσιογραφίσκοι των κεντρικών δελτίων και των πρωινών ενημερωτικών εκπομπών. Έχουμε σίγουρα κόμπλεξ κατωτερότητας προς τους ανεπτυγμένους Ευρωπαίους και ανωτερότητας απέναντι στους δύστυχους μετανάστες. Τα εμφανίζουμε εναλλάξ - ανάλογα την περίσταση-. Και είμαστε και βαθειά αγράμματοι. Ίσως από κει να ξεκινάνε όλα.

8 σχόλια:

Roadartist είπε...

Όντως αυτά είναι δείγματα απίστευτη αμορφωσιάς!

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

να συμπληρωσω τον Roadartist
και ολα αυτα ειναι αφορμες για βαθεια θλιψη.
προσφατα ανακαλυψα το Θεατρο και το Κουκλοθεατρο. Μεστή γραφη, συνεπής, ευσύνοπτη και περιεκτικη.

Σταυρούλα είπε...

Μα είναι θέμα Παιδείας κυρίως αυτά τα φαινόμενα.
Τι να πω! Κάθε μέρα λέω πως πιάσαμε πάτο, αλλά έχει και πιο βαθιά ακόμα :(

Кроткая είπε...

μα τι λες παιδί μου! αφού είμαστε έθνος ανάδελφον και περιούσιος λαός! και μας επιβουλεύονται και οι εβραίοι, αυτό δεν το ξέρεις?

τσκ τσκ τσκ!

markos-the-gnostic είπε...

ένα έχω να πω, όταν οι διάφορες ανά τονκόσμο φανατικές θρησκείες κυνηγάνε τους αλλόθρησκους στηνεπικράτεια τους, εμείς δεν έχει νόημα να πληρώνουμε με λαφτά των πολιτών κτήρια για μια θρησκεία που όχι μόνο δε μας αφορά αλλά διαφωνούμε και ριζικά μαζί της.
οι πετρελαιάδες βασιλιάδες τους ας δώσουν λίγα ψίχουλα από τα τρισεκατομμύρια τους και να τους φτιάξουν όσα τζαμιά θέλουν, για να συνεχίσουν να μηρυκάζουν τις ίδιες μπούρδες, όπως άλλωστε και κάθε θρησκεία...

Αλεπού είπε...

@Roadartist
Και δυστυχώς, δεν διορθώνονται εύκολα...
@Γαβριήλ/Gabriel
Καλώς ήρθες κι ευχαριστώ :)
@renata
Φιλενάδα, η Παιδεία έχει θυσιαστεί υπέρ Πατρίδος και Πίστεως κυριολεκτικά. Εσύ τα γωρίζεις άλλωστε από μέσα τα πράγματα.
@krotkaya
Ναι, ναι έχεις απόλυτο δίκιο. Κάπου το είχα ξανακούσει αυτό. Χα, χα :)
@markos
Δεν συμφωνώ γιατί το πρόβλημα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι οι αλλόθρησκοι αλλά είναι ακόμα βαθύτερο κι έχει να κάνει με μια ενδοσκόπηση που αποφεύγουμε να κάνουμε γιατί δεν μας συμφέρει, είμαστε ήδη αλλαζόνες κτλ, κτλ.
Αλλά μια που θίγεις τα της θρησκείας, τι προτείνεις; Να τους κυνηγάμε κι εμείς όπως κάνουν κι αυτοί στις πατρίδες τους; Υποτίθεατι ότι ο Χριστός δίδαξε ν' αγαπάμε αλλήλους. Οπότε...
Όσο για τους πετρελαιάδες βασιλιάδες τους, αυτοί ζούνε σε παράλληλο σύμπαν, ανάλογο μ' αυτό των πλουσίων του δυτικού κόσμου. Εμένα με απασχολεί τι γίνεται στο μυαλό των πολλών όχι στους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη που σκέφτονται και δρουν με άλλα κριτήρια.

markos-the-gnostic είπε...

φυσικά και δεν είπα να τους κυνηγάμε
εγώ δεν κυνηγάω τις θρησκείες απλά αδιαφορώ πλήρως γι αυτές, τις θεωρώ αδίστακτες εξουσίες και θα αντιδρώ όποτε με ενοχλούν.
επίσης δεν ακολουθώ το αγαπάτε αλλήλους γιατί είναι όχι μόνο ουτοπικό αλλά και απόλυτα άδικο. αντίθετα αδιαφορώ για όσους είναι ξένοι προς τις ιδέες μου και τη νοοτροπία μου και πηγαίνω κόντρα (αν με παίρνει) σε όσους θεωρώ ότι
φέρνουν την αδικία και τη διαφθορά.
και θεωρώ δίκσιο να μη πληρώσω για τζαμιά τους τη στιγμή που αυτοί δεν οικοδόμησαν ποτέ ναούς ξένους προς τη θρησκεία τους στα δικά τους μέρη
δυστυχώς και εμείς οι ομάδες ανθρώπων όπως όλη η φύση ζούμε σε πόλεμο και όσο δεν υπερασπιζόμαστε τα δίκαια συμφέροντα μας θα εκλείψουμε

An-Lu είπε...

Αυτο ακριβως!