Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2008

Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ!

Απέναντι απ’ το σπίτι μου υπάρχει ένα σχολείο. Το καθημερινό μας πρόβλημα είναι τα παιδιά της ηλικίας σου που στις εκτός σχολείου ώρες έρχονται και παίζουν μπάσκετ ή κάνουν σκέιτ και μας ενοχλούν.
Είναι βλέπεις οι ώρες που εμείς μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς γυρνάμε σπίτι και δεν θέλουμε ν’ ακούμε ούτε τη φωνή μας.
Κι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα. Μέσα στην απόλυτη σιωπή που νομίζουμε ότι μπορεί να μας ξεκουράσει, αρνούμαστε ν’ ακούσουμε ήχους και φωνές που σε ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε αν μη τι άλλο να μας θυμίζουν τους εαυτούς μας στην εφηβεία.
Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές, ο κόσμος δεν είναι τόσο ονειρικός όσο προσπάθησαν να μας κάνουν να φανταζόμαστε όταν είμασταν στην ηλικία που μπορούσαμε να κάνουμε όνειρα.
Κι αυτό είναι ακριβώς το πρόβλημα. Θέλουμε την ησυχία μας μέσα στο ωραίο μας σπιτάκι, με το ωραίο μας αυτοκινητάκι και κλείνουμε τη «φασαρία» απέξω. Αλλά μαζί με τη «φασαρία» και τις φωνές σας πάνω στο παιχνίδι, κλείνουμε τ’ αυτιά και στο δικαίωμα σας να ζείτε την νιότη σας με το δικαίωμα που έχουν όλοι οι νέοι να μιλήσουν δυνατά, να βρίσουν, να πούνε ψέματα, να κοροϊδέψουν, να έχουν αντίθετη γνώμη.
Συγκλονίστηκα το Σάββατο στο άκουσμα της είδησης που σε αφορούσε. Ήταν ακόμα πιο οδυνηρό να βλέπω την εικόνα σου. Η εικόνα είναι πάντα πιο δυνατή.
Ντρέπομαι για τη λέξη «κωλόπαιδα» που μου ερχόταν στο στόμα κάθε φορά που κάποιος κλώτσαγε μια μπάλα και μου διατάρασσε την ησυχία.
Το να λυπάμαι σήμερα που δεν είσαι πια εδώ, ξέρω ότι δεν είναι αρκετό. Μόνο η μάνα κι ο πατέρας που σε γέννησαν μπορούν να νιώσουν αυτό τον απόλυτο πόνο.
Ντρέπομαι που ζω σε μια τέτοια χώρα μια τέτοια στιγμή. Μ’ ενοχλεί που ο κόσμος είναι έτσι. Με πειράζει και μ’ εξοργίζει η αδικία και ξέρω καλά πια πως δεν υπάρχουν περιθώρια αισιοδοξίας.
Θα ήθελα όμως παρόλα αυτά, να μπορούσες να συνεχίσεις τη ζωή σου κι ας κατέληγες στο τέλος κι εσύ συμβιβασμένος όπως όλοι μας.

Καλό ταξίδι.
Να μην μας σκέφτεσαι καθόλου.
Μόνο εμείς πρέπει να σε σκεφτόμαστε και να σε νοσταλγούμε.

Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2008

Τα ξέφτια μιας ΕΙΔΗΣΗΣ

Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στα γελοία δελτία ειδήσεων τονιζόταν ιδιαιτέρως ότι ο 15χρονος Αλέξης ήταν από ευκατάστατη οικογένεια και κατοικούσε στα Βόρεια Προάστεια;
Τι σημασία έχει;
Δεν αρκεί σαν είδηση και συνταρακτικό γεγονός η εν ψυχρώ εκτέλεση του;
Δεν θα συνέβαινε το ίδιο αν κατοικούσε στα Δυτικά Προάστεια και ήταν από φτωχή οικογένεια;
Από πότε η ανθρώπινη ζωή "κοστολογείται"ανάλογα το πού κατοικείς και ποια είναι η οικονομική σου επιφάνεια ;

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 05, 2008

ΔΡΟΜΟΙ ΖΩΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ BAZAAR

Ελπίζω να μην έχει κανείς να κάνει κάτι καλύτερο το Σαββατοκύριακο, γιατί οι Δρόμοι Ζωής με το ετήσιο bazaar τους, είναι σίγουρα μια πρόταση με ποιότητα! Σ'έναν χώρο πολύ φιλόξενο και ζεστό, θα βρει κανείς τις απόλυτα γκουρμέ προτάσεις συσκευασμένες σε περίτεχνα βαζάκια και μπουκάλια, μαρμελάδες, κρασιά, λικέρ, γλυκά, τοπικές σπεσιαλιτέ αλλά και χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, κοσμήματα και άλλα πολλά.
Φέτος επίσης, θα φιλοξενηθεί στον ίδιο χώρο μίνι έκθεση ζωγραφικής με ενδιαφέροντα έργα τα έσοδα απ' τα οποία προσφέρονται στους Δρόμους Ζωής.

Το σημαντικό μ' αυτό το καθιερωμένο πια Χριστουγεννιάτικο bazaar είναι ότι δουλεύουν γι' αυτό ακούραστα ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι που το πιστεύουν και που η μοναδική τους απολαβή απ' αυτό είναι τα χαμόγελα των παιδιών που ξέρουν ότι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές κι ότι γι' αυτά γίνονται όλα.

Γι' αυτά τα παιδιά και για ένα παρόν και μέλλον δίκαιο και ισότιμο μ' αυτό των υπόλοιπων παιδιών μοχθούν εδώ και χρόνια οι Δρόμοι Ζωής. Και το αποτέλεσμα συνεχώς δικαιώνει.




Φέτος το bazaar των Δρόμων Ζωής φιλοξενείται σ' ένα υπέροχο κτίριο στα Εξάρχεια και λειτουργεί Σάββατο 6/12 10.00-22.00 και Κυριακή 7/12 10.00 - 20.00