Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2007

"Δρόμοι Ζωής"

Χθες χάρηκα ιδιαιτέρως γιατί διαπίστωσα ότι τελικά υπάρχουν κάποια - λίγα ίσως, αλλά πολύ ελπιδοφόρα- δείγματα ανθρωπιάς στον πλανήτη.
Στη συνάντηση εθελοντών με επικεφαλής τη Magica για το Bazaar των "Δρόμων ζωής", δεν ήλπιζα ποτέ ότι θα δω τόσες κυρίες πρόθυμες να παρασκευάσουν ή/και να κατασκευάσουν από τρόφιμα μέχρι χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μιλούσαν με τόσο κέφι και περιέγραφαν με τόση χαρά τις ιδέες τους που δεν μπορούσα παρά να τις κοιτάζω με δέος.
Μια μάλιστα, μίλησε για απίστευτη παραγωγή γλυκών και άλλων χειροποίητων νοστιμιών την οποία κι έχει ήδη αρχίσει, ώστε να είναι συνεπής για τις 8 και 9 Δεκεμβρίου.
Οι γυναίκες αυτές θα διαθέσουν χρόνο απ' τη ζωή τους και τις οικογένειες τους για να δουλέψουν σκληρά, τηρώντας αυστηρό χρονοδιάγραμμα και προθεσμίες, χωρίς να περιμένουν υλική ανταμοιβή.

Τα έσοδα απ' το Bazaar θα διατεθούν για τις ανάγκες των "Δρόμων Ζωής", αφού ως γνωστόν οι "Δρόμοι Ζωής" δεν έχουν λάβει ποτέ καμμία χρηματοδότηση ή επιχορήγηση από κανέναν ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα.

Επειδή, όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη μάθηση κι επειδή στον 21ο αιώνα, οποιαδήποτε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού πρέπει να θεωρείται απαράδεκτη και να καταδικάζεται, σας προτρέπω κι εγώ από δω να βοηθήσετε όπως μπορείτε στο πολύ σημαντικό έργο των "Δρόμων Ζωής", έτσι ώστε με το προσωπικό του λιθαράκι ο καθένας να αποδείξει ότι η ανθρωπιά που ανέφερα στην αρχή του ποστ, μπορεί να ανθίσει.

9 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειναι πολυ ωραιες τετοιες πρωτοβουλιες!!!

Кроткая είπε...

εσύ τι θα τους προσφέρεις?

σεμπρεβίβες?

NinaC είπε...

Σεμπρεβίβες, χο χο χο!!!

Επί της ουσίας, εγώ να μαγειρέψω ΔΕν θέλουν, είμαι σίγουρη, όλο και κάτι άλλο θα βρούμε να κάνω, όμως, ε;

markos-the-gnostic είπε...

είτε 210ος είτε 21ος αιώνας,
συμφωνώ αυτές οι προσπάθειες πρέπει να ανθήσουν ή μάλον να τις ανθήσουμε κι άλλο

Αλεπού είπε...

@πρέζα
Ναι, αρκεί να πληθαίνουν!
@krotkaya
Τώρα που το λες, ναι, κάτι para sempre vivere!
@composition doll
Ναι, κάτι θα βρούμε, είναι βέβαιο!
@markos the gnostic
Ο αιώνας διορθώθηκε ήδη. Ελπίζω κάποτε να διορθωθεί κι ο κοινωνικός αποκλεισμός που κάποιοι άνθρωποι δυστυχώς υφίστανται!

vanilia είπε...

Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι ότι χειρότερο,η μάλλον ένα από τα χειρότερα, που συμβαίνουν στην εποχή μας,καί δυστυχώς σε πολλές μορφές! Πες μου σε παρακαλώ πως θα μπορούσα να βοηθήσω?

Αλεπού είπε...

@vanilia μου,
μπες και δες το λινκ που έχω στο post: http://magicacooking.wordpress.com/2007/09/17/
Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν μπορείς να το δεις, η βοήθεια που μπορείς να προσφέρεις γίνεται είτε παρασκευάζοντας κάτι(από φαγώσιμο ως χειροτεχνία), είτε βοηθώντας στο στήσιμο του Bazaar, είτε αν δεν έχεις πολύ χρόνο βοηθώντας κάποιον άλλο εθελοντή. Τέλος, βοήθεια είναι και το να πας να ψωνίσεις απ' το Bazaar που και ωραία πράγματα θα έχει και μάλιστα χειροποίητα και τα έσοδα είναι για καλό σκοπό.

o είπε...

σε πλήρη αντίθεση με το κροτίδι και την Ντόλυ μαγειρεύω!!!

θα πατήσω το λινκ να μάθω :)

Αλεπού είπε...

@ελενάκι μου
:)